Начин на приготвяне
Нарязвате месото на кубчета, поръсвате със сол и черен пипер. В тенджера със загрятото вече олио добавяте месото.
Режете праза на жулиени и го добавяте към месото и започвате да пържите, след което добавяте и отцедените и нарязани мариновани гъби, скилидките чесън и задушавате под капак до готовност. По желание може да добавите и малко от сока на гъбите.
В сух тиган на загрят котлон запичате брашното. Сваляте от котлона и слагате касерола да се загрее. В нея слагате маслото и щом се разтопи добавяте запеченото брашно. Бъркате енергично, докато придобие леко златист цвят.
Снемате от котлона и при непрекъснато бъркане наливате сметаната, връщате отново на котлона и бъркате от две до три минути, като внимавате да не загори. След което смесвате соса с готовото месо и монтирате ястието с няколко бучки студено масло за блясък и вкус.
Гарнирате в чиния, в която слагате ринг в средата, пълните го с ястието и притискате добре. Внимателно изваждате ринга, за да не се рападне получената форма.
Украсявате отстрани със стрък праз, направен във формата на палма, добавяте нарязана на ситно зелената част на два стръка пресен лук и сипвате от соса. Към така сервираното ястие е подходящо червено вино, да кажем мерло.
Наздраве за красивите моменти, споделени около масата, с вашите близки и приятели! Приятен апетит!