Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Постна печена тиква на кубчета

Постна печена тиква на кубчета

Постна печена тиква на кубчета
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Есента идва при на с аромат на печена тиква"

Необходими Продукти

  • захар - 6 с.л.
  • тиква - 2 килограма
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата, почистете много добре от семките и я нарежете на кубчета.

Сложете на дъното на тендера чиния, чието дъно сочи нагоре. Наредете вътре тиквата и сипете чаша вода.

Сложете на огъня и варете тиквата около 30 минути на умерен огън.

Намазнете с олио тава за печене и наредете сварените парченца.

Полейте ги с още малко олио, а накрая ги поръсете със захар.

Печете тиквата в умерено загрята фурна до приятен загар - около 10 минути.

Постната печена тиква на кубчета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: