Начин на приготвяне
Зелето за зелника нарязваме на ситно и задушаваме в дълбок съд, добавяме нарязания лук, нарязаните на ситно пресни подправки, сол и черен пипер на вкус, задушаваме до омекване.
Оставяме да се охлади и добавяме нарязаните на кубчета сварени яйчица.
Отделно брашното си пресяваме с бакпулвера, добавяме останалите продукти за тестото. Смесваме ги добре и си приготвяме тесто, получава се малко по-гъсто от сместа за палачинки.
Намазняваме си тава с диаметър около 25 см.
Сипваме половината тестяна смес, върху нея зелевата плънка и най-отгоре останалата течна смес за зелника.
Поръсваме със сусам.
Печем на 200 градуса до готовност зелника без кори.