Начин на приготвяне
Нарежете зелето на ситно и го задушете в олио докато леко за позапържи. От изброените продукти замесете тесто, което се разделя на равни части.
Всяка част оформете на топче. Подредете топчетата в тава и ги полейте обилно с олио. Оставете тестото да си почине 10-15 минути.
Вземете топче тесто и го разтеглете като кръг върху покривка. Когато се разтегли на голяма кора се полива с малко олио и няколко лъжици от получената плънка.
Навийте на руло с помощта на покривката. Поставете рулото в намазана с олио тава, като го оформите като охлювче. Така се процедира и с другите топчета.
Оставете зелника да си почине още 10 минути и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. Напръскайте готовия зелник с вода и покрийте с кърпа.
Коментари