Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Зелник от дърпани кори

Зелник от дърпани кори

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
02/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
7
"Иска се майсторлък за приготвянето, иначе с изяждането ви обещаваме, че няма да срещнете никакви проблеми"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • сол - 1 с л
  • оцет - 1 ч л
  • вода - 500 мл
  • За плънката
  • кисело зеле - 1 голяма кисела зелка или две по - малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно и го задушете в олио докато леко за позапържи. От изброените продукти замесете тесто, което се разделя на равни части.

Всяка част оформете на топче. Подредете топчетата в тава и ги полейте обилно с олио. Оставете тестото да си почине 10-15 минути.

Вземете топче тесто и го разтеглете като кръг върху покривка. Когато се разтегли на голяма кора се полива с малко олио и няколко лъжици от получената плънка.

Навийте на руло с помощта на покривката. Поставете рулото в намазана с олио тава, като го оформите като охлювче. Така се процедира и с другите топчета.

Оставете зелника да си почине още 10 минути и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. Напръскайте готовия зелник с вода и покрийте с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#165058
Потребител#165058
Може ли с лапад?
15.04.2018 14:57
1
Покажи всички подкоментари