Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнен карфиол с кашкавал

Пълнен карфиол с кашкавал

Пълнен карфиол с кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Още топличък си хапнете този пълнен карфиол с кашкавал"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • кашкавал - 100 г
  • хималайска сол - 1 ч.л. с подправки
  • чесън - 2 скилидки
  • майонеза - 100 г
  • чедър - сирене за поръсване, настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата карфиол се измива и поставя в тенджера с вода.

Вари се около 20 минути или до полуготовност.

След това се отцежда от водата и прехвърля в намазнена тавичка.

Кашкавалът се реже на малки парченца и поставя между розичките карфиол.

Цялата глава се поръсва с овкусена с подправки хималайска сол.

Скилидките чесън се счукват и разбъркват в майонезата, с която после се намазва карфиолът.

Накрая се поръсва с настъргано сирене чедър и поставя във фурната.

Пълненият карфиол се запича за около 1/2 час на 200 °C.

Сервира се още топъл пълнен карфиол с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: