Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Торта-желе с ядливи цветя и плодове

Торта-желе с ядливи цветя и плодове

Торта-желе с ядливи цветя и плодове
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Креативна идея за торта-желе, която ще впечатли всичките ви гости"

Необходими Продукти

  • компот - 1 ч.ч. светъл (праскови, кайсия, круша)
  • желатин - 4 пакетчета /40 г/
  • захар - 4 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • заквасена сметана - 200 мл
  • бадеми - 50 г филирани печени
  • ванилия - 1 ч.л.
  • плодове - по избор
  • цветя - ядливи
  • мента - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази желирана торта изсипете 2 желатина в купичка с 4 супени лъжици вода. Предварително затоплете компота добре, когато е достигнал приблизително 70-80 градуса, го отдръпнете от котлона. Поставете желатина и ванилията към него и разбъркайте, докато се разтвори.

На дъното на формата (в случая е силиконова) поставете плодовете, цветята и листата мента и ги залейте с компотения желатинов сироп. Поставете в хладилника за един час.

През това време пригответе следващата смес.

Затоплете прясното мляко, добавете захарта, заквасената сметана и разбъркайте добре, но не позволявайте да завира, отдръпнете от огъня и добавете следващите 2 пакетчета желатин, които предварително сте подготвили, според указанието на опаковката.

Накрая добавете и изпечените бадеми и разбъркайте отново.

При леко охлаждане, но не трябва да е започнало действието на желатина, извадете формата от хладилника и залейте с млечната смес.

Приберете тортата-желе с ядливи цветя и плодове отново в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ.

Грабвайте по една лъжичка и да ви е сладко с любимия желиран сладкиш!

Източник: Няголова Милка - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Райна Агова
Райна Агова
Изглежда много красиво и вкусно.
20.11.2021 01:28