Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене;
Метална форма за изрязване на бисквитите.
Цветята, които може да се използват за приготвяне на различни солени ястия и сладкиши, са роза, теменужка, иглика, парички, маргарити, хризантема, гладиола, хортензия, лавандула, карамфил, невен, здравец, бегония, плодове от цветни дръвчета, както и цветовете на билките.
Рецептата, която предлагам по идея от Вкусно с Йоли са маслени бисквити с лавандула и някои дребни ядливи цветя.
Маслото се разбива със захарта с миксер до крем. Прибавя се прясното мляко, жълтъците, ванилията, стритата лавандула и 2 с.л. брашно. Разбърква се на ниска степен и по-малко започва да се добавя цялото брашно. Омесва се меко тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.
Охладеното тесто се разточва с дебелина около 0.5 - 0.7 см С металната форма около 7 см леко се маркират кръговете бисквити с разстояние една от друга. Отгоре се подреждат цветя по избор, ползвала съм цвят от здравец, цвят от бъз, малки листа от роза, паричка и леко се притискат с пръсти.
Тестото се покрива с хартия за печене и внимателно се разточва с дебелина около 0.3 - 0.4 см. Отстранява се хартията и с формата се изрязват бисквитите.
Подреждат се в тава върху хартия за печене и се оставят в хладилник, докато загрее фурната.
Преди да се поставят да се пекат, по избор може да се намажат с белтък и да се посипе кристална захар, не съм ги посипвала, защото не смятах че е необходимо.
Печете бисквитите с ядливи цветя на 170 градуса за около 12./14 мин.
Коментари