Начин на приготвяне
Блатове:
Смесвам всички съставки и бъркам с миксер. Пека в покрита с готварска хартия тавичка на 160 градуса за около 30-40 мин. След като изстине, блатът се разрязва на две или три. Аз лично ползвам конец.
Крем 1:
Съдържанието на пакетче готов инстантен крем се разбърква с 200 г мляко и 100 г течна сметана, съгласно указанието на опаковката.
Крем 2
В тенджерка загрявам млякото, захарта и жълтъците. Бърка се непрекъснато. Постепенно се добавя брашното, като не преставате да бъркате. Така до сгъстяване на крема. Внимавайте да не се захване за дъното на съда и да загори.
Сглобяване на тортата
Сиропирам леко първия блат с мляко и добавено какао. Не бива да се прекалява, защото блатът ще се разпадне. Отгоре слагам от Крем 1.
Втория блат не сиропирам, върху него добавям топлия крем 2, като разчитам така блатът да омекне.
Поставям трети блат, който покривам обилно с шоколадов ганаш.
След като се охлади и стегне тортата /обикновено оставям за 1 нощ в хладилника/, пристъпвам към декорация.
Няколко дни предварително изработих цветя и пеперуди в различни нюанси на синьото. След като покрих тортата с бял фондан, декорирах и рисувах с разтопен шоколад.