Начин на приготвяне
Смлените или натрошени бисквити се слагат в голяма купа и се смесват с разтопеното краве масло. Объркват се хубаво до хомогенност.
Сместа за блата се слага във форма за торта с падащо дъно и с притискане се разстила равномерно по дъното й. Тавата се пъха в хладилника да стегне, а през това време се подготвя кремът.
Течната сметана трябва да е студена и се разбива в дълбок съд с миксер.
В друг съд се поставят цеденото кисело мляко, кравето масло на стайна температура, маскарпонето и пудрата захар. Разбиват се с миксер и се смесват със сметаната.
Сместа се разпределя върху блата и отгоре се декорира с райска ябълка на кубчета.
Чийзкейкът се оставя да се охлади, за да стегне преди консумация.
Чийзкейкът с райска ябълка е готов.