Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска Салата»Руска салата без месо

Руска салата без месо

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Руска салата без месо
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
21/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Празник ли е, няма как да мине без руска салатка"

Необходими Продукти

  • майонеза - 200 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и заедно с моркова се сваряват, но без да се белят. Охлаждат се, но не напълно. Обелват се и се нарязват на малки кубчета.

Киселите краставички се нарязват и те на дребни кубчета. Яйцата се сваряват и се режат на кубчета.

Взема се дълбока купа и всички продукти се сипват вътре. Добавя се майонезата и киселото мляко и се разбърква хубаво да се смесят и овкусят всички продукти за руската салата.

Посолява се, ако е необходимо. Така приготвена руската салата без месо може да се сервира като гарнитура към печени меса или да се хапва върху филия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: