Ябълков сладкиш от хляб

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
5913k1k2k8
Ябълков сладкиш от хляб
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
"Ето как се приготвя сладкиш от хляб с ябълки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се настъргват и се поръсват със захарта, канелата и ванилията.

Хлябът се нарязва на кубчета и се залива с млякото. Разбърква се и се налива сокът, който се е отделил от ябълките. Разбърква се отново и се оставя да се накисне.

Тавата се намазнява и се поръсва с галетата. Нарежда се ⅓ от сухия хляб. Отгоре се разпределят половината от ябълките, след това отново хляб, останалата част от ябълките и накрая оставащият хляб.

Намазва се леко с олио и икономичният сладкиш с ябълки се пече във фурна на 150-160 °C.

След като е готов и се извади, се оставя да поизстине леко, след което се поръсва с пудра захар лесният ябълков сладкиш от хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: