Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Моркови с грис, извара и яйца

Моркови с грис, извара и яйца

Райна АговаРайна Агова
Новак
228615
Моркови с грис, извара и яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Ако децата ви не обичат моркови, това ястие със сигурност ще ги накара да започнат да ги хапват с голямо удоволствие"

Необходими Продукти

  • моркови - 700 г
  • грис - 50 г
  • прясно масло - 125 г
  • извара - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 100 г
  • галета - 50 г
  • захар - 1 л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се измиват и обелват. Нарязват се на филийки и се задушават в масло и малко вода, докато омекнат.

След това се пасират през сито.

Прибавят се свареният грис, изварата, разбитите яйца, сметаната, захарта и солта.

Разбърква се и сместа се прехвърля в намазнена с масло и поръсена с галета тава.

Запича се във фурна морковите с грис, извара и яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: