Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Руски сладкиш с извара и грис

Руски сладкиш с извара и грис

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Руски сладкиш с извара и грис
Снимка: Мария Симова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Вкусен и изненадващо лек сладкиш с извара и грис, който открихме сред съкровищата на Руската кухня"

Необходими Продукти

  • извара - 250 г фина
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете гриса със захарта и киселото мляко, разбъркайте и оставете сместа така за 10 минути.

Добавете изварата и яйцата, разбъркайте добре до гладка еднородна смес.

Прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвера, разбъркайте. Намажете малка тава с малко олио, изсипете и изравнете сместа в нея.

Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за около 50 минути.

Оставете сладкиша да се охлади напълно и го нарежете, сервирайте полят с с 1 с.л. кондензирано мляко или с 1 с.л. от любимото ви сладко.

Руският сладкиш с извара и грис е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила Филчовска
Людмила Филчовска
Много е вкусен!
14.07.2018 22:47
Яница Николова
Яница Николова
Изглежда чудесно!
20.06.2018 16:05