Начин на приготвяне
За този икономичен сладкиш с извара яйцата и захарта (аз сложих 1 чаша бяла захар и 1/2 ч.ч. кафява тръстикова захар) се разбиват до получаване на хомогенна смес.
Към тях се прибавя изварата с ванилиите.
Разбърквате добре с дървена бъркалка и добавяте олиото.
Накрая се добавя на части брашното, смесено с пшеничния грис и бакпулвера. Разбъркайте добре. Застелете с хартия за печене тава с падащо дъно (24 см диаметър).
Намажете с масло страните ѝ и изсипете сместа.
Ако нямате ринг, може да използвате и форма за кекс.
Печете лимоновия сладкиш на 180 °C в предварително загрята фурна до суха клечка.
След изпичането на сладкиша с грис, го намажете отгоре с масло и го оставете да се охлади на решетка.
След като е охладен, поръсете сладкиша с грис, извара и лимонови корички с пудра захар.