Начин на приготвяне
За най-вкусния чиа пудинг купичка смесете киселото мляко, прясното мляко и заквасената сметана с меда. Хубаво разбийте, за да няма бучки, тъй като, ако сметаната е по-гъста и маслена понякога става на бучици.
За веган пудинг може да ползвате растително мляко и сметана като например кокосова, защото е по-пухкава.
Сипете чиа семената и хубаво разбъркайте. Оставете за 10-15 минути сместа да престои.
След изтичане на това време трябва чиата да е започнала да набъбва, но все още сместа е по-рядка.
Разделете в три чашки - едната оставете бяла, в другата разбийте какаото, и в третата сложете любимото ви сладко от ягоди, малини или друг червен плод.
Разбира се, може и друг цвят, но например, ако сложим сладко от боровинки, то няма да се разграничава от какаото много по цвят, и единствено по тази причина избираме червени плодове.
Оставете чашките в хладилник за около 20 минути или докато смесите се сгъстят. Тогава насипете в малки десертни бурканчета или прозрачни чашки, като редувате пластовете на трите цвята според вкуса си.
Накрая поръсете със смлени орехи и по желание гарнирайте с пресни плодове, шоколадов чипс или каквото ви подсказва въображението.
За закуска или за десерт - чиа пудингът е разкошен!