Начин на приготвяне
В две купи отделяме жълтъците и белтъците на 8 яйца. При белтъците добавяме сол и бял пипер.
Разбъркваме хубаво, изсипваме в тава с хартия за печене, намазана с олио. Печем омлета за 7-8 минути на 160 °C.
Разбъркваме жълтъците и добавяме сол, 2 с.л. прясно мляко, 40 г настърган кашкавал, черен пипер, чесън на прах, риган, нарязани на ситно магданоз и пера зелен лук.
В тиган слагаме бучка масло и сместа с жълтъците. Разбъркваме (става като бъркани яйца).
Върху дъска слагаме стреч фолио и обръщаме белтъците.
Премахваме хартията внимателно и в широката част сипваме запържените жълтъци.
С помощта на фолиото завиваме на солено руло.
Сервираме омлета руло със зелени салати и репички.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа