Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта до получаване на крем.
След това се добавят киселото мляко, ванилията, бакпулверът и отново се разбива.
Накрая постепенно се добавя брашното, като се бърка непрекъснато с миксера.
След като не са останали бучки брашно, сместа се разбърква отново с шпатула и се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. При мен това отне около 50 минути.
След като е готов, кексът се оставя леко да изстине. Минава се с нож по ръбовете, формата се захлупва с подходящ поднос и кексът се обръща. При поднасяне се поръсва с пудра захар.
Тази рецепта ми е предадена от моята майка, а моята майка я е наследила от нейната майка.
Изпитана рецепта за кекс, с която сладкишът ви винаги ще става перфектен.
Коментари