Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф по изпитана турска рецепта

Пилаф по изпитана турска рецепта

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Пилаф по изпитана турска рецепта
Снимка: Фати Камберова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пилаф, какъвто до скоро можеше да опитате само в Турция, вече може да приготвите и сами с тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • дългозърнест ориз - 1 ч.ч.
  • фиде - 1 шепа тънко
  • масло - 50 г
  • пилешки бульон - 3 ч.ч.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза няколко пъти, за да отмием нишестето.

В дълбок съд запържваме маслото и добавяме фидето. Запържваме до златист цвят на фидето. След това добавяме и ориза и разбъркваме.

Добавяме 2 чаши пилешки бульон, посоляваме и овкусяваме с черния пипер.

В тава изсипваме ориза и добавяме още 1 чаша от бульона и печем на предварително затоплена фурна на 200°C до готовност.

Като е готов пилафът, го покриваме с памучна кърпа.

Пилафът по изпитана турска рецепта е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: