Начин на приготвяне
Разтворете захарта в топлата вода и с нея разтворете маята.
В купа чукнете яйцата и добавете киселото мляко и содата, разбъркайте. Към тях добавете разтворената мая, олиото, оцета, ракията и солта, разбъркайте и постепенно добавяйте пресято брашно.
След като тестото спре да лепи по пръстите (и да може да се точи), спирате да добавяте брашно.
Завийте замесеното тесто и поставете на топло за 30 минути. Разточете тестото върху леко набрашнен плот на кора с дебелина 0. 5 см, нарежете кората на ромбове.
Загрейте олио на среден огън и започнете да пържите нарязаните на ромбове бухтички от двете страни до златисто-кафяв цвят. Подредете ги в тава, постлана с кухненска хартия.
Докато пържите първите, останалите повече се надуват и при пърженето бухват.
Стават мекички, пухкави, въздушни и неописуемо вкусни бухтички или мекички, както и да ги наричате, ако ги приготвите няма да съжалявате!