Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар на пухкава смес. Добавя се мекото масло и се разбива сместа на пяна.
Бакпулверът се смесва с брашното и се прибавя на порции, като се бърка с лъжица или шпатула.
Ябълките се изчистват от семената, обелват се и се нарязват на малки кубчета. Прибавят се към маслената смес. Добавят се и орехите - нарязани или счукани. Разбърква се хубаво.
С чаена лъжичка се взема от сместа и се сипва в тава, заслана с хартия за печене. Оставя се разстояние между бисквитките, защото при печенето увеличават обема си.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
Изваждат се от фурната и се поръсват с пудра захар.
Ябълковите бисквитки са готови.