Начин на приготвяне
Смелете бисквитите с кравето масло в кухненски робот.
Сложете ги във форма за торта с падащо дъно. Загладете с лъжица и оставете в хладилника.
Разтворете агар-агара в малко от сметаната.
В касерола сложете останалата сметана, захарта, крема сиренето и маскарпонето. Изчакайте да заври и добавете пюрето от тиква.
Разбъркайте и сложете агара. Варете 2 минути на ниска степен.
Махнете от котлона и оставете леко да се охлади. Извадете формата и изсипете сместа върху бисквитите.
Разтворете шоколада в прясното мляко на котлона.
Ще получите средно гъста смес. Излейте върху чийзкейка шоколада и с лъжица направете въртеливи движения.
Нашарете сместа с леки кафяви шарки. Оставете чийзкейка с тиква в хладилника за няколко часа или ден да стегне.
Украсете нежния чийзкейк с тиква и шоколад с разбита сметана по желание и орехи.