Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Нежен чийзкейк с тиква и шоколад

Нежен чийзкейк с тиква и шоколад

Нежен чийзкейк с тиква и шоколад
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Да, изглежда добре този чийзкейк, но е и много вкусен"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 250 г
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • захар - 100 г
  • агар агар - 2 пак (4 г)
  • тиква - 200 г пюре
  • ЗА ОСНОВАТА
  • бисквити - 150 г
  • краве масло - 60 г меко
  • още
  • шоколад - 100 г черен
  • прясно мляко - 50 мл
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите с кравето масло в кухненски робот.

Сложете ги във форма за торта с падащо дъно. Загладете с лъжица и оставете в хладилника.

Разтворете агар-агара в малко от сметаната.

В касерола сложете останалата сметана, захарта, крема сиренето и маскарпонето. Изчакайте да заври и добавете пюрето от тиква.

Разбъркайте и сложете агара. Варете 2 минути на ниска степен.

Махнете от котлона и оставете леко да се охлади. Извадете формата и изсипете сместа върху бисквитите.

Разтворете шоколада в прясното мляко на котлона.

Ще получите средно гъста смес. Излейте върху чийзкейка шоколада и с лъжица направете въртеливи движения.

Нашарете сместа с леки кафяви шарки. Оставете чийзкейка с тиква в хладилника за няколко часа или ден да стегне.

Украсете нежния чийзкейк с тиква и шоколад с разбита сметана по желание и орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: