Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават до трохи и към тях се добавя какаото и разтопеното краве масло. Размесва се до хомогенна смес. Дъното на форма с подвижен ринг се намаслява.
След това се разстила бисквитеното тесто по дъното на тавата. Притиска се с лъжица и се разпределя равномерно. След това се поставя в хладилника са няколко часа.
Крема - В купа се смесват изварата, крема сирене, течната сметана и разтопеният черен шоколад.
Черешите се почистват от костилките. Отделят се 8 череши или повече, зависи на колко парчета ще разделите сладкиша. Останалите череши се нареждат по дъното на тавичката, върху бисквитения блат.
След това се разпределя кремът и се заглажда. Поставя се отново в хладилника.
За глазурата - Течната сметана се затопля и в нея се поставя черния шоколад. Разбърква се до пълно разтопяване на шоколада и получаване на хомогенна смес. Оставя се да изстине за няколко минути и след това се залива чийзкейкът.
Нареждат се останалите череши и се поставя отново в хладилника за едно денонощие.