Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник с чушки, кайма и киноа

Лучник с чушки, кайма и киноа

akakakakakak
Новак
73542
Лучник с чушки, кайма и киноа
Снимка: akakak
1 / 2
02/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Апетитен лучник с кайма, чушки и киноа - определено звучи интересно, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • суха мая - 7 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 500 или 600 г
  • сусамово семе - 1 ч.л.
  • ленено семе - 1 ч.л.
  • кайма - 300 г
  • чушки - 2 бр. (червена и зелена)
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • киноа - 30 г
  • домати - 1/2 консерва
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от подготовката на домашния лучник е замесването на тесто.

В 300 мл топла вода разтваряме сухата мая и бъркаме. Към нея добавяме и олиото и 1 ч.л. сол. Отново бъркаме добре.

Прибавяме постепенно и пресятото брашно с лъжица.

Замесваме тесто и оставяме да втасва на топло, докато увеличи приблизително двойно обема си.

Започваме с подготовката на плънката. Варим киноата в съотношение с вода 1:2, 5 за около 10 минути и след това оставяме настрана да изстине. В тиган загряваме малко олио и като се сгорещи, поставяме нарязаната на ситно глава лук и чесъна. След 2-3 минути прибавяме и нарязаните чушки, кайма та и накрая доматите, подправките и сварената киноа. Разбъркваме старателно.

Предварително замесеното тесто разделяме на две части, като едната е почти двойно по-голяма от другата. С по-голямата част покриваме тава, предварително намазана с мазнина или върху хартия за печене, и по средата сипваме плънката. Отгоре разстиламе втората и по-малка част от тестото и оформяме добре.

Печем 200°C в предварително загрята на 200°C фурна за около 30-35 мин. Изваждаме от фурната и след като изстине, хапваме блажено лучник с чушки, кайма и киноа.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: