Начин на приготвяне
Първата стъпка от подготовката на домашния лучник е замесването на тесто.
В 300 мл топла вода разтваряме сухата мая и бъркаме. Към нея добавяме и олиото и 1 ч.л. сол. Отново бъркаме добре.
Прибавяме постепенно и пресятото брашно с лъжица.
Замесваме тесто и оставяме да втасва на топло, докато увеличи приблизително двойно обема си.
Започваме с подготовката на плънката. Варим киноата в съотношение с вода 1:2, 5 за около 10 минути и след това оставяме настрана да изстине. В тиган загряваме малко олио и като се сгорещи, поставяме нарязаната на ситно глава лук и чесъна. След 2-3 минути прибавяме и нарязаните чушки, кайма та и накрая доматите, подправките и сварената киноа. Разбъркваме старателно.
Предварително замесеното тесто разделяме на две части, като едната е почти двойно по-голяма от другата. С по-голямата част покриваме тава, предварително намазана с мазнина или върху хартия за печене, и по средата сипваме плънката. Отгоре разстиламе втората и по-малка част от тестото и оформяме добре.
Печем 200°C в предварително загрята на 200°C фурна за около 30-35 мин. Изваждаме от фурната и след като изстине, хапваме блажено лучник с чушки, кайма и киноа.
Да ви е сладко!