Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, добавете щипка сол, захарта, киселото мляко и содата.
След това постепенно прибавете брашното, докато стане тесто за разточване.
Разточете тестото с дебелина 0.5 сантиметра и изрежете с формичка елхички, а може и друга желана форма вкусни бухтички.
Баба ми често ги приготвяше под формата на ромбчета, както е и в оригиналната рецепта за бухти на баба Немзие от книгата И замириса на бабини гозби и спомени на Ивинела Самуилова и Илиана Николова.
Изпържете бабините бухтички в сгорещено слънчогледово масло и от двете страни.
Поръсете с пудра захар или по желание друг подсладител като еритритол, както в моят случай.
Аз поднесох с домашно сладко от сини сливи.
Приятен апетит!