Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с оризови спагети

Свинско с оризови спагети

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Свинско с оризови спагети
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Няма как тези оризови спагети със свинско да не заситят дори най-големите гладници"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 150 г
  • оризови спагети - 1/2 пакет, от по - дебелите
  • соев сос - 2 - 3 с.л., тъмен
  • универсален сос - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • нишесте - 2 - 3 с.л., царевично
  • моркови - 1 бр., голям
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • лук - 1 гл.
  • чесън - 1 ск.
  • джинджифил - 1 ч.л., пресен корен
  • люто чушле - 1/3 бр.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При приготвянето на тази рецепта използвайте от по-дебелите спагети, защото има и от тънките.

Сварете ги и ги отцедете, сложете им 1 ч.л. олио, да не се слепват, и оставете на страна.

Свинското се нарязва на тънки лентички, поставя се в купа и се добавят соевият сос, уни соса и нишестето.

Разбърква се и се оставя.

Зеленчуците се почистват и нарязват на тънки лентички. Чесънът, джинджифилът и чушлето се наситняват.

В дълбок тиган се загрява олиото и се слага свинското, пържи се около 10 минути до готовност и се изважда.

В същата мазнина се слага чесън, джинджифил и чушле, пържи се за кратко няколко секунди и веднага се прибавят зеленчуците.

Разбърква се, прибавя се солта и се готвят около 5-10 минути, трябва да останат леко хрупкави.

После се прибавя изпърженото свинско, оризовите спагети и се разбърква непрекъснато около 1-2 минути, за да се овкуси добре свинското с оризови спагети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: