Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Оризови спагети със свинско

Оризови спагети със свинско

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9818845
Оризови спагети със свинско
Снимка: Evgenia
1 / 3
24/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
2
"Оризови спагети със свинско месо за много големи гладници, на които само салата не им стига."

Необходими Продукти

  • оризови спагети - 250 г
  • пържоли - 400 г, свински гърди или др.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • кимион
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • черен пипер
  • олио
  • сусам - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава, кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чери домати - 3 бр, настъргани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризови спагети със свинско месо за много големи гладници, на които само салата не им стига.

Измиваме свинските пържоли и ги нареждаме в йенски съд. Правим марината от първите три лъжици соев сос, соса Уорчестър, меда, 3 с.л. олио, кимиона, горчицата, черния пипер и чесъна. Разбъркваме до хомогенност и с четка, намазваме пържолите с маринатата от двете страни.

Покриваме маринованите пържоли с капак ги оставяме на хладно в йенския съд, поне за два часа.

Задушаваме нарязаните на ленти пържоли в тава покрита с алуминиево фолио, с малко вода за около 90 минути на 150 градуса, при непрекъснато наблюдение.

В тиган на умерен котлон, запържваме в малко олио настърганата глава кромид лук, настъргания на ренде морков, сусама и настърганите чери домати. Добавяме към тях и месото, като го заливаме с останалите 3 с.л. соев сос и малко вода (или бяло вино). Разбъркваме добре до готовност.

Сварените по инструкциите на пакета оризови спагети, поставяме в чиния, а върху тях готовата месна плънка.

Разбъркваме всичко и поднасяме нудълите топли! Сол не слагаме, защото соевият сос е солен.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: