Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Фаршировани яйца с риба тон

Фаршировани яйца с риба тон

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Фаршировани яйца с риба тон
Снимка: Кирил Михайлов
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Фаршированите яйца с риба тон са чудесно предястие или мезенце"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • риба тон - 160 г консерва
  • крема сирене - 100 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • копър - 1 стрък
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата, като ги поставяме внимателно с лъжица за 10 минути във вряща вода.

След това ги охлаждаме в студена вода.

Така твърдосварените яйца се обелват лесно.

Разрязваме яйцата през средата по дължина и изваждаме жълтъците.

С тях може да приготвим разядка урнебес.

Смесваме в купа отцедените парченца риба тон, крема сиренето, нарязаните на дребно кисели краставички и подправките и ги разбъркваме добре.

Напълваме яйцата с получената смес и отгоре поръсваме с настърган кашкавал.

Слагаме ги в нагорещена фурна, докато се запече кашкавалът.

Фаршировани яйца с риба тон са чудесно предястие или мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: