Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Черешово-ванилен сладкиш с кроасани

Черешово-ванилен сладкиш с кроасани

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Черешово-ванилен сладкиш с кроасани
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"От малки знаем - най-вкусните сладкиши са тези, които са приготвени с кроасани"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1/2 л
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кроасани - 1 бр. вкус череша и ванилия
  • ванилия - 1/2 есенция
  • карамел
  • захар - 50 г
  • вода - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави карамел в съда, в който ще се пече сладкишът с кроасани, докато се получи златист цвят.

След това кроасанът се нарязва на парчета, дебели 3-4 см, и се нарежда в тавата.

В купа се чукват яйцата и се прибавя захар постепенно и се разбива, докато сместа побелее и стане на гъст крем.

После се налива млякото и се добавя ванилията.

Разбърква се и се заливат кроасаните.

След това се включва фурната да загрява на 180°C и докато загрява, се напояват хубаво с млечната смес.

Щом фурната е загряла, тавата с ваниловия сладкиш се поставя и се пече за 30 минути.

След като се поохлади леко черешово-ваниленият сладкиш, с кроасани по желание се обръща в поднос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: