Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Антипасти»Бърза чеснова франзела за гости

Бърза чеснова франзела за гости

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Бърза чеснова франзела за гости
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Бързи и вкусни за приготвяне антипасти, особено когато ви дойдат неочаквани гости."

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • крема сирене - 125 г
  • топено сирене - 2 с.л.
  • моцарела - 50 г
  • чесън - 2 глави
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • пушен червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесъна завиваме във фолио и слагаме във фурната да се изпече.

Междувременно разрязваме франзелата по дължина. Бекона режем на ситно, а от подправките слагаме, по свои собствени вкус.

Намачкваме вече изпечения чесън и започваме да смесваме всички съставки за крема.

Малка част от кашкавала рендосваме заедно с моцарелата и объркваме заедно с крема сиренето и топеното сирене, бекона и подправките.

Намазваме двете парчета франзела с получения крем и отгоре наръсваме с останалия рендосан кашкавал.

Запичаме във фурната брускетките за 10-тина минути или до приятен загар.

Бързи и вкусни за приготвяне антипасти, особено когато ви дойдат неочаквани гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: