Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Мраморен сладкиш за стотинки

Мраморен сладкиш за стотинки

NatalijaNatalija
Чирак
92129
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Мраморен сладкиш за стотинки
Снимка: Natalija
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Лесно се приготвя, а още по-лесно се яде"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 180 мл
  • топло мляко - 200 мл
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 15 г
  • какао - 40 г
  • мляко - 30 мл студено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този икономичен сладкиш в по-дълбок съд разбийте яйцата и добавете захарта. Разбийте с миксер, докато се получи малко по-гъст крем. Добавете олиото и топлото мляко и продължете да разбивате.

Добавете половината брашно и разбърквайте 5 минути. След това добавете другата половина и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Разделете получената смес на две части.

В отделна купа смесете какаото и студеното мляко с телена баркалка. Добавете ги към половината от сместа и разбъркайте.

Вземете кръгла форма с обиколка 26 см с подложка, която върви към нея. Намажете основата и стените на формата с олио, за да не залепне сладкишът по време на печене.

Сипете черпак от бялата смес, след това черпак от тъмната смес и така една след друга, докато се изразходват и двете смеси.

Печете мраморния сладкиш на 180 °C за 45 минути.

Да ви е сладко с моя мраморен сладкиш за стотинки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: