Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тиквен мраморен сладкиш

Тиквен мраморен сладкиш

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5097k2k1
Тиквен мраморен сладкиш
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Какъв сладък разкош може да приготвите с малко сладка тиква и две лъжици - тиквен мраморен сладкиш"

Необходими Продукти

  • за жълтото тесто
  • пюре от тиква - 125 г
  • захар - 75 г
  • олио - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1/3 ч.л.
  • джинджифил - 1/3 ч.л.
  • куркума - 1/3 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • за кафявото тесто
  • краве масло - 40 г
  • захар - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 60 г
  • какао - 1, 5 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте пюрето от тиква и олиото.

Добавете разбитото със захарта яйце.

Смесете сухите продукти за жълтото тесто и ги разбъркайте с тиквената смес.

Добавете киселото мляко.

В друга купа разбийте маслото със захарта, след това прибавете яйцето.

Смесете сухите продукти за кафявото тесто, прибавете ги към маслената смес и разбъркайте.

Добавете киселото мляко.

В покрита с хартия за печене форма сипвайте последователно жълтото и кафявото тесто за мраморния кекс.

С помощта на шишче направете шарката и печете тиквения сладкиш в предварително загрята фурна на 180 °C за около 40 минути до суха клечка.

Вижте още по какво се познава сладката и вкусна тиква, както и калорична ли е тиквата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Уау! Изглежда невероятно! Разцъфнало цвете!
03.10.2024 16:20