Начин на приготвяне
В купа разбъркайте пюрето от тиква и олиото.
Добавете разбитото със захарта яйце.
Смесете сухите продукти за жълтото тесто и ги разбъркайте с тиквената смес.
Добавете киселото мляко.
В друга купа разбийте маслото със захарта, след това прибавете яйцето.
Смесете сухите продукти за кафявото тесто, прибавете ги към маслената смес и разбъркайте.
Добавете киселото мляко.
В покрита с хартия за печене форма сипвайте последователно жълтото и кафявото тесто за мраморния кекс.
С помощта на шишче направете шарката и печете тиквения сладкиш в предварително загрята фурна на 180 °C за около 40 минути до суха клечка.
Вижте още по какво се познава сладката и вкусна тиква, както и калорична ли е тиквата.
Коментари