Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с много лук, домати и орехи

Пълнен шаран с много лук, домати и орехи

Пълнен шаран с много лук, домати и орехи
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Винаги се получава страхотен на вид и на вкус пълненият шаран"

Необходими Продукти

  • шаран - около 2 кг /изчистен, в случая е 1.5 кг/
  • лук - 1.5 кг кромид /изчистен и нарязан/
  • орехи - 200 г счукани
  • домати - 400 г на кубчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян и зрънца
  • червен пипер - на вкус
  • дафинов лист
  • бахар - зрънца
  • девесил
  • олио
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлона с мазнина слагаме кромид лук, нарязан и го задушаваме. Когато поомекне, слагаме счуканите орехи. Объркваме добре.

Овкусяваме със сол, млян черен и червен пипер. Оставяме за кратко под капак. Накрая слагаме доматите, дафинов лист, зрънца бахар и зрънца черен пипер и девесил.

Отново объркваме и оставяме за 10 минути да поври. Когато леко се охлади плънката, пълним изчистеният шаран с част от нея. Аз не го зашивам.

Никога не ми излиза плънката. Но ако желаете, можете да го зашиете с игла и конец или да сложите клечки за зъби.

Слагаме шарана в голяма тава и го поливаме с олио.

Печем до готовност на рибата, след което сипваме останалата плънка около нея. Връщаме във фурната и запичаме за кратко само на горен реотан.

Нарязваме лимон на шайби и подреждаме върху шарана.

Готовия пълнен шаран поръсваме обилно с нарязан на ситно магданоз.

Винаги се получава страхотен на вид и на вкус пълненият шаран с лук, домати и орехи.

Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: