Начин на приготвяне
В тенджера на котлона с мазнина слагаме кромид лук, нарязан и го задушаваме. Когато поомекне, слагаме счуканите орехи. Объркваме добре.
Овкусяваме със сол, млян черен и червен пипер. Оставяме за кратко под капак. Накрая слагаме доматите, дафинов лист, зрънца бахар и зрънца черен пипер и девесил.
Отново объркваме и оставяме за 10 минути да поври. Когато леко се охлади плънката, пълним изчистеният шаран с част от нея. Аз не го зашивам.
Никога не ми излиза плънката. Но ако желаете, можете да го зашиете с игла и конец или да сложите клечки за зъби.
Слагаме шарана в голяма тава и го поливаме с олио.
Печем до готовност на рибата, след което сипваме останалата плънка около нея. Връщаме във фурната и запичаме за кратко само на горен реотан.
Нарязваме лимон на шайби и подреждаме върху шарана.
Готовия пълнен шаран поръсваме обилно с нарязан на ситно магданоз.
Винаги се получава страхотен на вид и на вкус пълненият шаран с лук, домати и орехи.
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа