Начин на приготвяне
Почистете рибата и осолете на вкус. Овкусете рибата с подправки за риба и я сложете в подходяща тава.
В тенджера загрейте олиото. Нарежете лука на ситно и го задушете. Добавете каймата и разбъркайте, като предварително сте овкусили каймата по ваш вкус (чубрица, черен пипер).
Нарежете моркова на ситно и го добавете. Почистете чушките от семките и ги нарежете на малки парчета. Добавете ги в тенджерата, като добавите нарязаните гъби, натрошените орехи, стафидите и ориза. Добавете една чаена чаша бяло вино, една чаша вода и оставете да къкри.
Прибавете куркумата и разбъркайте. Нарежете лимона на резени, сложете в рибата няколко резена и оставете няколко за отгоре. Напълнете рибата с плънката, а останалата плънка пръснете в тавата.
Добавете една чаша бяло вино, завийте с фолио и печете пълнения шаран час в загрята фурна на 180 градуса.
След което махнете фолиото и оставете да се запече, за да има приятен цвят. Сервирайте с чаша студено бяло вино.
Пълненият шаран с кайма и орехи е много вкусен.