Начин на приготвяне
Посолете опашките от морски дявол, натрийте ги с по-голямата част от ситно накълцания магданоз и изстискайте лимона върху тях. Оставете ги да престоят така 30 минути в хладилник.
В дълбок тиган, тип Уок, загрейте зехтина на слаб до среден огън и сложете чесъна на филийки и останалия магданоз. Когато започнат да се запържват, сложете брашното и бъркайте около 2 минути.
Налейте бульона и виното и когато видите, че започва да се сгъстява сложете мидите. Подправете със сол на вкус, гответе докато се отворят и веднага отстранете от огъня.
Загрейте фурната на 200 градуса. Престоялата в хладилника риба поставете на силен огън с малко зехтин и когато добие златист загар от всички страни я прехвърлете в подходяща тавичка и сложете в нагорещената фурна за 12 минути. Ако е по-дебеличка - до 15 мин.
Извадете от фурната и сложете в соса, за да се смесят и поемат ароматите.
Сервирайте веднага, слагайки към всяко парче риба по малко сос и 6-7 от мидите.
Да ви е сладко!
Коментари