Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Морски дявол в гъбен сос върху ориз

Морски дявол в гъбен сос върху ориз

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Морски дявол в гъбен сос върху ориз
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Добавете това ястие към менюто си - всички ще бъдат очаровани!"

Необходими Продукти

  • морски дявол - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • гъби - 200 г
  • доматен сос - 4 с.л.
  • бяло вино - с.л.
  • ориз басмати - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морския дявол се изчиства и измива добре, нарежете го на филета.

Сложете маслото в тигана да се разтопи.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги сложете върху маслото да се задушат.

Нарежете гъбите на по-малки парчета и ги добавете да къкрят.

Добавете филета морски дявол, след това добавете доматения сос и бялото вино. Добавете солта и черния пипер и нека да къкри.

Към края нарежете магданоза на ситно и поръсете върху тигана, след което разбъркайте.

Сгответе басмати ориза и сервирайте в чиния, а морския дявол сервирайте върху ориз и залейте със соса.

Да ви е сладко с този морски дявол в гъбен сос върху ориз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: