Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бърза сьомга на тиган

Бърза сьомга на тиган

Бърза сьомга на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Истински празник е днес у дома, защото ще приготвяме тази вкусна сьомга на тиган"

Необходими Продукти

  • котлети от сьомга - 4 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • магданоз - връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сьомгата и сложете котлетите на дъска. Посолете и поръсете с изцедения сок от лимона. Оставете да се маринова за 30-тина минути.

Наситнете магданоза и пресовайте чесъна. Разбъркайте ги добре.

Сипете лъжица зехтин в тиган го загрейте. Запечете рибата до готовност и от двете страни.

Малко преди да ги извадите от тигана, намажете само от горната страна с ароматната смес.

Сервирайте рибата топла с гарнитура по ваш избор.

Бързата сьомга на тиган е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
20
11
Дай твоята оценка: