Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Коледни сладки с джинджифил и индийско орехче

Коледни сладки с джинджифил и индийско орехче

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Коледни сладки с джинджифил и индийско орехче
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
15/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Ароматни и още по-вкусни джинджифилови сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • краве масло - 115 г
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 4 с.л.
  • кафява захар - 175 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 с.л. на прах
  • За глазурата
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 3 капки
  • белтъци - от 1 яйце
  • безвредни бои - цветни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в голяма купа содата, брашното, канелата, индийското орехче и джинджифила.

В друг съд разбийте на крем мекото масло и захарта, а в трети - яйцата и медът.

Изсипете яйцата към сухите съставки и ги разбъркайте хубаво. Добавете след това и маслената смес.

Замесете меко тесто и го увийте с прозрачно фолио. Оставете го за около 30 минути в хладилник.

Разточете го след това върху леко набрашнена повърхност и с помощта на формички изрежете вкусните меденки.

Наредете ги в тава върху хартия за печене и ги печете за около 15 минути на 180 °C.

Украсете ги по желание с бяла глазура и цветни боички.

За глазурата разбийте пудрата захар с лимоновия сок и белтъците до получаване на гъста смес.

Коледните сладки с джинджифил и индийско орехче са много вкусни и ароматни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: