Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Коледни меденки със сусамов тахан

Коледни меденки със сусамов тахан

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Коледни меденки със сусамов тахан
Снимка: Evgenia
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Добър апетит с тези коледни меденки със сусамов тахан и нека са празнични дните Ви!"

Необходими Продукти

  • сусамов тахан - 1/3 ч.ч., с мед и какао
  • овесени ядки - 90 г
  • брашно - 130 г бяло
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 1/3 ч.ч.
  • кафява захар - 1/3 ч.ч.
  • ванилия
  • джинджифил
  • канела
  • есенция ром - 3 - 4 капки
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • За глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - няколко капки
  • захарни пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме едното яйце и жълтъка от второто яйце, заедно със сусамовия тахан, кафявата захар и меда.

Добавяме овесените ядки (смлени предварително в чопър до фино брашно), бялото брашно и бакпулвера. Включваме канелата, джинджифила, ванилията и есенцията ром.

Омесваме меко тесто, което разточваме с дървена точилка (намазваме я с олио) върху набрашнена повърхност, с дебелина 3-4 мм. Изрязваме коледни бисквитки с формички за сладки.

Поставяме бисквитите в тава, покрита с пергаментова хартия, и печем в предварително загрята фурна до 170 градуса за 10-15 минути, при непрекъснато наблюдение.

Украсата готовите меденки по желание. Разбих белтък с пудра захар и лимон. Украсих с шприц бисквитите и накрая ги поръсих със захарни пръчици.

Добър апетит с Коледни меденки със сусамов тахан и нека са празнични дните Ви!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: