Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Лимецови коледни меденки с кафява захар

Лимецови коледни меденки с кафява захар

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецови коледни меденки с кафява захар
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
27/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
84 мин.
Порции
10
"Лимецовите коледни меденки са чудесна почерпка за гости!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 4 с.л.
  • лимецово брашно - 500 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява два пъти в подходяща купа, в която ще се меси.

Прибавя се канелата и се разбърква много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Кафявата захар се разбърква с ванилията.

Яйцата се разбъркват със захарта с миксер на висока степен, като захарта се прибавя постепенно при продължително бъркане.

Содата се разбърква с меда.

В брашното се прави кладенче, в което се прибавят яйцата със захарта, медът и олиото.

Замесва се медено тесто, което трябва да се меси, докато се получи меко и подходящо за точене.

Тестото се оставя за 30 мин. в хладилник.

След като се извади от хладилника, се разделя на три части.

Всяка част се разточва на кора с дебелина 1 см. върху силиконова подложка или незалепваща повърхност.

Изрязват се различни форми с печати за релефно оформяне и се слагат в тава върху хартия за печене.

Готовите меденки се пекат в предварително загрята фурна 8 мин. на 180 градуса на долна решетка.

След като се изпекат, коледните сладки се оставят да изстинат и се съхраняват в буркан, за да останат меки.

Лимецовите коледни меденки с кафява захар са чудесна почерпка за гости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: