Начин на приготвяне
Брашното се изсипва в купа, в която ще се меси. Прибавя се канелата, содата и солта. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
В друга купа яйцата с пудрата захар се разбъркват на пяна. Прибавят се ванилията и меда. Разбърква се много добре.
Прибавя се олиото и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Сместа се изсипва в брашното и се разбърква до получаване на меко тесто.
Тестото се оставя да престои 10 минути, след това се разделя на топки.
Всяка топка се разточва с дебелина 1 см. С формички за сладки се изрязват различни видове.
Пекат се до златисто върху хартия за печене 12 Мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Шоколадовият кувертюр се слага в съд с незалепващо покритие и се залива с олио.
Разтопява се на средна температура при продължително бъркане до получаване на хомогенна смес.
След като изстинат, меденките се украсяват или потапят с шоколада.
Коледните лимецови меденки с шоколад са готови.