Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Коледни лимецови меденки с шоколад

Коледни лимецови меденки с шоколад

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Коледни лимецови меденки с шоколад
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Една коледна трапеза не би била толкова празнична без тези разкошни лимецови меденки с шоколад"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 220 г
  • мед - 85 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • олио - 160 мл
  • лимецово брашно - 560 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода - 1/4 ч.л.
  • За глазурата
  • шоколадов кувертюр - 150 г
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в купа, в която ще се меси. Прибавя се канелата, содата и солта. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

В друга купа яйцата с пудрата захар се разбъркват на пяна. Прибавят се ванилията и меда. Разбърква се много добре.

Прибавя се олиото и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Сместа се изсипва в брашното и се разбърква до получаване на меко тесто.

Тестото се оставя да престои 10 минути, след това се разделя на топки.

Всяка топка се разточва с дебелина 1 см. С формички за сладки се изрязват различни видове.

Пекат се до златисто върху хартия за печене 12 Мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Шоколадовият кувертюр се слага в съд с незалепващо покритие и се залива с олио.

Разтопява се на средна температура при продължително бъркане до получаване на хомогенна смес.

След като изстинат, меденките се украсяват или потапят с шоколада.

Коледните лимецови меденки с шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: