Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се изсипва в купата, в която ще се разбърква.
Белтъците се разбиват на сняг със захарта и се прибавят към брашното.
Яйцата се разбъркват с олиото на пяна и се прибавят към брашното. Всичко се разбърква много добре.
Бакпулверът се прибавя към млякото, разбърква се до пълното разтопяване и се прибавя към брашното. Прибавя се канелата.
Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Сместа се изсипва в тава за формички за кошнички.
Сладките се пекат в предварително загрята фурна 20 мин. на 160 градуса.
След изпичане се изваждат от формите и се оставят да изстинат напълно.
Маслото се разтопява на средна температура. Прибавя се шоколадовият кувертюр.
Разтопява се при продължително бъркане до получаване на хомогенна смес.
Всяка гънка се потапя на върха в шоколада, изцежда се, да не потече при обръщане, и се оставят да стегне шоколадът.
Лимецовите коледни сладки Гъбки са готови.