Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Кисели пиперки, пълнени с ориз

Кисели пиперки, пълнени с ориз

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Кисели пиперки, пълнени с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • чушки - 12 бр (от туршия)
  • лук - 3 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • джоджен
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплаквате пиперките със студена вода и ги почиствате от дръжките и семето. Задушавате ситно нарязания лук до омекване в 4 с.л. олио, прибавяте ориза и пържите 4-5 минути.

Подправяте сместа с червен пипер и стрит джоджен или чубрица и с нея напълвате пиперките. Нареждате ги една до друга в тенджера, заливате ги с останалото олио и гореща вода, притискате с чиния и варите на слаб огън.

Когато са почти готови, ги заливате с размитото в малко студена вода брашно и варите още 5 минути. Поднасяте ги студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: