Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пиперки, пълнени с риба

Пиперки, пълнени с риба

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пиперки, пълнени с риба1 / 2
31/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Едни различни, но много вкусни пълнени чушки"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. средно големи пиперки
  • риба - 1 консерва по избор
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперките се почистват от семето, поръсват се отвътре със сол и лимонов сок и се оставят да престоят малко.

Консервираната риба се смачква с вилица и се смесва с ориза, соса от консервата, ситно нарязаното яйце, сол и черен пипер на вкус.

Пиперките се напълват със сместа, а върху плънката се разпределя ситно нарязаният магданоз.

Нареждат се в тавичка, в която предварително е загрято олиото и се пекат около 40 минути в умерена фурна, като по време на печенето отстрани се долива по малко гореща вода.

Пълнените чушки се поднасят с препечени филийки хляб.

Пиперките, пълнени с риба са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Русиана Михайлова
Русиана Михайлова
Рецептата ми допада много, особено това, че е бързо и нестандартно предложение. Мина ми през ума, че могат да бъдат приготвени и с мариновани чушки, плънката - същата или може би 1-2 скълцани скилидки чесън в добавка и леко запържени в царевично брашно...
22.01.2016 17:13