Начин на приготвяне
Измиваме пипера и го изтърбушваме. С вилица продупчваме всеки пипер, за да може по-лесно да се свари плънката.
В тенджерка загряваме олиото и запържваме лука, моркова и червения пипер. Добавяме половината доматен сок и продължаваме да пържим.
Прибавяме ориза и доливаме водичка за да се развари, след като набъбне ориза овкусяваме с сол, чубрица, черен пипер и бульончето.
Разбъркваме много добре през цялото време и след това добавяме и каймата. Нашата плънка е готова!
Пълним пиперките, добавяме и другата половина доматен сок между пиперките и доливам вода 1:4 (8 чаши) и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 1 час и 15 минути, постепенно намаляваме на 150 градуса и печем още 30 минути.
Пълнените пиперки с ориз и кайма са готови.
Да ви е сладко!