Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Баница с фини точени кори и козе сирене

Баница с фини точени кори и козе сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Баница с фини точени кори и козе сирене
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Баница с фини точени кори и козе сирене - винаги добра идея за закуска."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г Точени, фини (1/2 пакет)
  • масло - 125 г
  • олио - 50 мл
  • козе сирене - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • козе кисело мляко - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се слага в касерола с незалепващо покритие.

Прибавя се олиото и се разтопява, след което се оставя леко да се охлади.

Яйцата се слагат в купа, в която ще се разбърква сместа и се разбиват много добре.

Сиренето се натрошава на дребно и се прибавя съм яйцата.

Разбърква се много добре, след което се прибавя киселото мляко при продължително разбъркване.

Корите за баница се разстилат върху плот и се разрязват на две части.

Взимат се две кори, слагат се една върху друга.

Върху горната кора се намазват краищата с разтопената мазнина.

По дължина на кората се слага плънка за баница.

Двата дълги странични края на кората се прегъват навътре, след което кората се завива на руло.

Рулото се слага в тава, която предварително е намазана с мазнина.

Отгоре рулата се намазват с мазнина и остатък от планката.

Печем баницата със сирене 20 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Сервираме като отделни банички пурички.

Баница с фини точени кори и козе сирене - винаги добра идея за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: