Стомна кебап

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Стомна кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Познахте, казва се стомна кебап заради съда, в който се приготвя"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг (от плешката или гърдите)
  • масло - 100 г краве
  • лук - 500 г (пресен)
  • домати - 250 г
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • чубрица
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате месото от ципите, нарязвате го на парченца и го слагате в пръстен съд (най-добре в стомна). Прибавяте нарязания пресен лук, магданоз, чубрица, джоджен, маслото, черен пипер и сол, а също така и червените домати, нарязани на дребно.

Накрая прибавяте и размитото с малко вода брашно, хубаво разбърквате и заливате с топла вода. Запушвате стомната и задушавате около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
41
30
22
10
Дай твоята оценка: