Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Домашно агнешко стомна кебап

Домашно агнешко стомна кебап

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашно агнешко стомна кебап1 / 2
03/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зелен лук - 3 - 4 връзки
  • зелен чесън - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. + 5 бр., на зърна
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • джоджен - 1 връзка, пресен
  • чубрица - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, чесъна и джоджена на дребно и поставяме в глинен съд.

Добавяме и месото, нарязано на хапки, черния и червен пипер, чубрицата, зърната черен пипер, олиото и водата и разбъркваме всичко в съда.

От брашното и малко вода правим тесто, с което облепваме капака на съда.

Печем първо на силен огън, а после на умерен около два часа и половина.

По желание след като се изпече, се наръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: