Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с прясно зеле и елда

Сарми с прясно зеле и елда

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Сарми с прясно зеле и елда1 / 2
20/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 10 бр. листа
  • елда - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 2 глави, нарязани ситно
  • тофу - 100 гр., нарязано на малки кубчета
  • соев сос - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • гомашио - японска сусамова сол, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се вода да заври, добавя се щипка сол и когато кипне, се бланшират зелевите листа. Изваждат се, отцеждат се и се отстраняват грубите жилки.

Елдата се сварява в леко подсолена вода. Лукът се задушава в олиото, добавя се сиренето. Овкусява се със солта и черния пипер и се завиват сармичките.

Подреждат се в намаслена тавичка и се намазват със соевия сос и галетата. На дъното на тавичката се сипва малко вода. Пекат се в предварително загрята фурна, на умерена температура до пълна готовност.

По желание могат да бъдат поръсени с гомашио (японска сусамова сол).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: