Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми по овчарски с прясно зеле

Сарми по овчарски с прясно зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Сарми по овчарски с прясно зеле1 / 2
05/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка
  • кайма - 500 г от агнешко или овче
  • лук - 2 глави
  • ориз - 50 - 60 г
  • олио - 100 мл
  • домати - 4 броя
  • червен пипер - 1 ч.л. пълна
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • магданоз - накълцан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте кочанът на зелето и сложете главата да се вари в подсолена вода с 1 с.л. оцет за 4-5 минути. Извадете я и отделете листата, с които ще завивате сармите.

Загрейте част от мазнината и задушете накълцания лук, разбъркайте с червения пипер и добавете нарязаното ситно агнешко или овче месо, ориза, черен пипер на вкус, сол и накълцан магданоз.

С тази плънка завийте сармите и ги подреждайте в намазнена тава, покрийте ги с настърганите домати и ги залейте с останалата мазнина и малко топла вода. Сложете да се изпекат до готовност в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
41
31
22
10
Дай твоята оценка: