Начин на приготвяне
Яйцата трябва да са на стайна температура. С помощта на миксер в суха купа разбийте яйцата заедно със захарта за около 5-6 минути на пухкава смес.
Добавя се олиото и лимондата, като се бърка на ръка с дървена лъжица.
Пресявате брашното заедно с бакпулвера. Малко по малко добавяте брашното към яйчената смес, като разбърквате.
Задължително разбърквайте с дървена лъжица и добавяйте брашното малко по малко, за да може сместа да поеме брашното.
Добавете боровинките и ванилията, като ги ръзбърквате леко.
Намазвате леко форма за печене с олио и поръсете с брашно. Изсипвате внимателно половината от сместа, като я разпределяте равномерно, в останалата половина добавете какаото и пак разбъркайте.
Изсипете какаовата смес във формата и печете в предварително загрята на 200 °C фурна за около 30-35 минути, докато плодовият кекс придобие златист цвят, а като го бучнете с клечка за зъби, тя излизат суха.
След като кексът с лимонада и боровинки е готов, поръсете с пудра захар по желание.